Skip to content

Kritika-Letërsi

Përmbajtje e sindakuar Kritika-Letersi
Shkrime dhe Poezi
Rifreskimi: 13 javë 4 ditë më parë

Mario - Tregim nga Alberto Moravia

Sht, 03/11/2017 - 02:21
Ndodhi kështu. U ngrita herët, ndërsa Filomena flinte ende, mora çantën e veglave, dola tinëzisht nga shtëpia dhe shkova në Monte Parioli, në rrugën Gramshi, ku ndodhej një skaldabanjë që rridhte. Sa kohë do më duhej ta rregulloja?

Përparim Hysi: Kulaku që i ''hipte'' Frontit?!!!

Sht, 03/11/2017 - 02:12
Hasan Veliu nga fshati MBROSTAR-URA të rrethit të Fierit, ishte kulak. Pra, nuk gëzonte si të gjithë të tjerët nga 18 -vjeç e lartë që kishte triskën e Frontit dhe, rrjedhimisht, nuk mund të ishte pjesëmarrës në mbledhje të Frontit dhe nuk paguante kuoatizacionin prej njëzet e katër lekë të vjetër në vit, detyrim për çdo anëtar.

Shqiponjat kthehen në fole - Pemë nga Pilo Zyba

Pre, 03/10/2017 - 03:26
Në Grykën e Rugovës
Oshëtijnë lisat,
Rrjedhin ujvara ëndërrash,
Lëshohen si flokë të larë vajzash

Virgjëreshat - Cikël me poezi nga Qazim Shehu

Enj, 03/09/2017 - 00:58
Virgjëreshat thirrën jetën
Jeta u kursye.
Xixata: llavën u derdhën
Llava nuk u ngjye.

Ha një supë - Tregim nga Alberto Moravia

Enj, 03/09/2017 - 00:54
Të qenit tapicier është një zanat i vështirë. Nuk flas se duhet të kesh sy të mprehtë për të mbërthyer dhe shtrirë pa zhubra e pa defekte stofrat mbi mobilie; as për durimin për të qepur me dorë, ta zëmë, katër apo pesë copa pëlhure; as për pastërtinë duke i trajtuar si rroba delikate.

Një copëz jete - Cikël poetik nga Mercedes Gega

Mër, 03/08/2017 - 01:21
Pas një nate të gjatë dimri,
Ku drita dhe zjarri mungojnë,
Vjen shpresë-zbehur mëngjesi
Tek lypësi që uria mundon.

Triptik i udhës - Nga Vangjush Ziko

Mar, 03/07/2017 - 01:18
I pashërueshëm jam
somnambul,
fle dhe shoh një ëndërr
jo nga më të bukurat,

Përparim Hysi: Po s'e putha buzën tënde

Pre, 03/03/2017 - 01:06
Kishe ndryshuar "luk", sot ishe si lule
Syri m'u këput, kur sytë ti m'i ngule
Kur sytë ti m'i ngule (unë s'e hëngra thatë)
Se m'u duk, moj lule, sikur më zunë djajtë.
Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar