Login 
E Marte, 7 Shkurt 2017
Kalendari Mujor


Kategorite:
Kategorite: Te gjitha

07
Shkurt 2017
Hen Mar Mer Enj Pre Sht Die
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
  Kategorite: Te pergjithshme7 shkurt 1992 themelohet Bashkimi Europian
Pershkrimi:
Me 7 shkurt 1992, u themelua Bashkimi Europian. Pas shekujsh vuajtje e konfliktesh te pergjakura, kombet e Europes Perendimore me ne fund u bashkuan mbi shpirtin e nje ekonomie te perbashket me firmosjen e Marreveshjes per Europen e Bashkuar. Marreveshja, e firmosur nga ministrat e jashtem te Komunitetit Europian, bente thirrje per nje integrim me te madh ekonomik, per nje politike te perbashket te jashtme e te sigurise, dhe per koperim mes policise dhe autoriteteve te ndryshme kunder krimit, terrorizmit, dhe ceshtjeve te emigracionit. Marreveshja gjithashtu parashikonte themelimin e nje monedhe te perbashket, qe do njihej si "euro". Marreveshja filloi efektet me 1993, pas ratifikimit nga 12 vende: Britania e Madhe, Franca, Gjermania, Republika Irlandes, Spanja, Portugalia, Italia, Greqia, Danimarka, Luksemburgu, Belgjika dhe Hollanda. Qe atehere i jane bashkuar unionit edhe Austria, Bullgaria, Finlanda, Suedia, Qipro, Republika Ceke, Estonia, Hungaria, Lituania, Letonia, Malta, Polonia, Rumania, Sllovakia dhe Sllovenia. Monedha "euro" u leshua ne treg me 1 janar 2002.


08:00  
09:00  
10:00  
11:00  
12:00  
13:00  
14:00  
15:00  
16:00  
17:00  


Copyright @ 2005-2015 Gazeta Kritika | Kritika-Lajme | Kritiket Blog | Libri i Verejtjeve | Rss feed | Shko Lart