Login 
E Merkure, 22 Mars 2017
Kalendari Mujor


Kategorite:
Kategorite: Te gjitha

22
Mars 2017
Hen Mar Mer Enj Pre Sht Die
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
  Kategorite: Te pergjithshme22 mars 1945 krijohet Lidhja Arabe
Pershkrimi:
Me 22 mars 1945, u themelua Liga Arabe. Perfaqesues nga Egjipti, Siria, Libani, Transjordania, Arabia Saudite, Iraku dhe Jemeni u takuan ne Kairo per te formuar Lidhjen Arabe, nje organizate rajonale e shteteve arabe. E formuar per te nxitur rritjen ekonomike ne rajon, per te zgjidhur kontradiktat mes anetareve te saj, dhe per te koordinuar synimet politike, anetaret e Lidhjes Arabe formuan nje keshill, ku cdo shtet kishte nje vote. Kur shteti i Izraelit u krijua me 1948, Lidhja Arabe sulmoi Izraelin por nuk mundi te triumfoje. Dy vite me vone, vendet e Liges Arabe neneshkruan nje traktat reciprok mbrojtje. Me vone edhe pesembedhjete vende te tjera arabe iu bashkuan organizates e cila themeleoi nje treg te perbashket me 1965.


08:00  
09:00  
10:00  
11:00  
12:00  
13:00  
14:00  
15:00  
16:00  
17:00  


Copyright @ 2005-2015 Gazeta Kritika | Kritika-Lajme | Kritiket Blog | Libri i Verejtjeve | Rss feed | Shko Lart