Login 
E Premte, 21 Prill 2017
Kalendari Mujor


Kategorite:
Kategorite: Te gjitha

21
Prill 2017
Hen Mar Mer Enj Pre Sht Die
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
  Kategorite: Te pergjithshme21 prill 753 themelohet Roma
Pershkrimi:
Me 21 prill te vitit 753 para eres sone, sipas nje tradite, Romulus dhe vellai i tij binjak, Remus, themeluan Romen ne vendin ku ata ishin ushqyer nga nje ulkonje si foshnja jetime. Ne fakt, miti i Romulus dhe Remus e ka origjinen diku rreth shekullit te katert para eres sone, dhe data egzakte e themelimit te Romes eshte vendosur nga romaku Marcus Terentius Varro ne shekullin e pare Para Krishtit.

Sipas legjendes, Romulus dhe Remus ishin djemte e Rhea Silvia, vajza e mbretit Numitor te Alba Longa. Alba Longa ishte nje qytet mit i vendosur ne juglindje te Kodrave Alban, vend ku do te themelohej Roma.


08:00  
09:00  
10:00  
11:00  
12:00  
13:00  
14:00  
15:00  
16:00  
17:00  


Copyright @ 2005-2015 Gazeta Kritika | Kritika-Lajme | Kritiket Blog | Libri i Verejtjeve | Rss feed | Shko Lart