5 qershor 1947 George Marshall kerkon te ndihmohet Europa

Pershkrimi: Me 5 qershor 1947, sekretari amerikan i shtetit George Marshall, ne nje fjalim ne Universitetin Harvard, i beri thirje SHBA-se te ndihmonte Europen e shikateruar nga lufta.
Ne mars 1948, Kongresi Amerikan votoi per Planin Marshall, duke i dhene Europes 4 miliarde dollare. Plani Marshall zgjati 4 vjet dhe SHBA dha 12 miliarde dollare per Europen Perendimore.

Daten: E Premte, 5 Qeshor 2015
Perseritja: Vjetore
Prioriteti: 5-Normal
Aksesi: Publik
Kategorite: Lufta Ftohte*
Postuar nga: DEFAULT ADMINISTRATOR
Rifreskuar: E Merkure, 30 Shtator 2015 15:36 GMTCopyright @ 2005-2015 Gazeta Kritika | Kritika-Lajme | Kritiket Blog | Libri i Verejtjeve | Rss feed | Shko Lart