Login 

7 prill 1939 Shqiperia pushtohet nga Italia

Pershkrimi: Me 7 prill 1939, nje nje perpjekje per te imituar pushtimin e Prages nga Hitleri, trupat e Benito Mussolinit, megjithese keq te organizuara, sulmuan dhe pushtuan Shqiperine.
Megjithese invazioni ne Shqiperi ishte paramenduar si nje prelud per pushtime te medha ne Ballkan, ne fakt ai rezultoi nje ndermarje e kushtueshme per Il Duce. Shqiperia ishte nderkohe e varuar ekonomikisht nga Italia, dhe kishta pak per te ofruar per pushtuesin. Sulmet e ardhshme tek fqinjet, rezultuan te ishin nje deshtim per Italine.

Daten: E Marte, 7 Prill 2015
Perseritja: Vjetore
Prioriteti: 5-Normal
Aksesi: Publik
Kategorite: Historia Shqiperise*, Lufta II Boterore*
Postuar nga: DEFAULT ADMINISTRATOR
Rifreskuar: Thursday, 1 Tetor 2015 14:32 GMT
Attachment: AsnjeCopyright @ 2005-2015 Gazeta Kritika | Kritika-Lajme | Kritiket Blog | Libri i Verejtjeve | Rss feed | Shko Lart