Login 

21 prill 753 themelohet Roma

Pershkrimi: Me 21 prill te vitit 753 para eres sone, sipas nje tradite, Romulus dhe vellai i tij binjak, Remus, themeluan Romen ne vendin ku ata ishin ushqyer nga nje ulkonje si foshnja jetime. Ne fakt, miti i Romulus dhe Remus e ka origjinen diku rreth shekullit te katert para eres sone, dhe data egzakte e themelimit te Romes eshte vendosur nga romaku Marcus Terentius Varro ne shekullin e pare Para Krishtit.

Sipas legjendes, Romulus dhe Remus ishin djemte e Rhea Silvia, vajza e mbretit Numitor te Alba Longa. Alba Longa ishte nje qytet mit i vendosur ne juglindje te Kodrave Alban, vend ku do te themelohej Roma.

Daten: E Marte, 21 Prill 2015
Perseritja: Vjetore
Prioriteti: 5-Normal
Aksesi: Publik
Kategorite: Te pergjithshme*
Postuar nga: DEFAULT ADMINISTRATOR
Rifreskuar: Thursday, 1 Tetor 2015 14:53 GMT
Attachment: AsnjeCopyright @ 2005-2015 Gazeta Kritika | Kritika-Lajme | Kritiket Blog | Libri i Verejtjeve | Rss feed | Shko Lart