Login 

22 mars 1945 krijohet Lidhja Arabe

Pershkrimi: Me 22 mars 1945, u themelua Liga Arabe. Perfaqesues nga Egjipti, Siria, Libani, Transjordania, Arabia Saudite, Iraku dhe Jemeni u takuan ne Kairo per te formuar Lidhjen Arabe, nje organizate rajonale e shteteve arabe. E formuar per te nxitur rritjen ekonomike ne rajon, per te zgjidhur kontradiktat mes anetareve te saj, dhe per te koordinuar synimet politike, anetaret e Lidhjes Arabe formuan nje keshill, ku cdo shtet kishte nje vote. Kur shteti i Izraelit u krijua me 1948, Lidhja Arabe sulmoi Izraelin por nuk mundi te triumfoje. Dy vite me vone, vendet e Liges Arabe neneshkruan nje traktat reciprok mbrojtje. Me vone edhe pesembedhjete vende te tjera arabe iu bashkuan organizates e cila themeleoi nje treg te perbashket me 1965.

Daten: E Diele, 22 Mars 2015
Perseritja: Vjetore
Prioriteti: 5-Normal
Aksesi: Publik
Kategorite: Te pergjithshme*
Postuar nga: DEFAULT ADMINISTRATOR
Rifreskuar: Thursday, 1 Tetor 2015 15:49 GMT
Attachment: AsnjeCopyright @ 2005-2015 Gazeta Kritika | Kritika-Lajme | Kritiket Blog | Libri i Verejtjeve | Rss feed | Shko Lart