Login 

23 mars 1939 publikohet shenja OK

Pershkrimi: Me 23 mars 1939, inicialet "O.K." u publikuan per here te pare ne gazeten e Bostonit "The Boston Morning Post". Ato nenkuptonin shkurtimin e shprehjes "oll korrect", qe ne ate kohe thuhej gabim ne vend te "all correct" (te gjitha korrekt), OK hyri shpejt ne te foluren e cdo kujt ne Amerike.

Gjate fundit te 1930-s, ishte nje praktike e perhapur komunikimi mes te rinjve, thenia e fjaleve qellimisht gabim (spellim gabim), dhe pastaj keto fjale gabim ata i shkurtonin e i thonin me iniciale kur flisnin mes tyre. Nga te gjitha shkurtimet e atehershme, OK ishte shkurtimi qe ra me shume ne sy, pas publikimit si nje shaka ne gazeten e Bostonit "The Boston Morning Post". Popullariteti i saj shpertheu kur ajo filloi te perdorej nga politikanet. Sot, "OK" eshte bere nje term boterore, dhe padyshim nje prej "eksporteve" me te sukseshme gjuhesore te Amerikes.

Daten: E Hene, 23 Mars 2015
Perseritja: Vjetore
Prioriteti: 5-Normal
Aksesi: Publik
Kategorite: Te pergjithshme*
Postuar nga: DEFAULT ADMINISTRATOR
Rifreskuar: Thursday, 1 Tetor 2015 15:54 GMT
Attachment: AsnjeCopyright @ 2005-2015 Gazeta Kritika | Kritika-Lajme | Kritiket Blog | Libri i Verejtjeve | Rss feed | Shko Lart