Skip to content

Analiza

Protestat si industri, por edhe më keq

24. 02. 2016 nga Frank Shkreli

frank_shkrel.jpg

Anë e mbanë trojeve shqiptare vetëm protesta e demonstrata, ndërsa populli shqiptar i mërzitur e plot me halle nuk sheh rrugëdalje, tjetër tani për tani, veç i dëshpëruar të marrë rrugat e gurbetit për një grimë paqë e për një copë bukë. Kjo situatë e krijuar është sa e mjerueshme aq edhe e vajtueshme! Është një situatë, që ende pas një çerek shekulli të shembjes së komunizmit dhe tetë vjetë pavarësi të Kosovës, shqiptarët nuk po gjejnë paqe as marrëveshje me njëri tjetrin, askund nepër trojet e veta, as në Shqipëri, as në Kosovë, as në Maqedoni dhe as në Mal të Zi.

Më në fund edhe Rama mëson se Serbia luan mes BE-së e Rusisë

23. 02. 2016 nga Vëzhguesi

Mësoi atë që të gjithë e dinë, por përsëri tha "Eureka", sikur ai e zbuloi, por natyrisht "naiviteti" i Ramës s'ka imunitet, s'është si "më mirë vonë se kurrë". Në këtë histori Rama ka humbur shansin për "amnisti", qëkur vendosi të shkoj me kokën e tij në Beograd, duke injoruar lutjet e të gjallëve e te vrarëve shqiptarë. Tani doli bllof, le ta vuaj vetë.

LIRIA është ''malli'' më i shtrenjtë sot në botë, por s'binden Albini e Ramushi

20. 02. 2016 nga Vëzhguesi

djajte.jpg

Sirianët e shpërfytyruar nga lufta luten çdo ditë që Amerika të bëjë për ta çfarë bëri për kosovarët më 1999. Kështu luten edhe shumë popuj të tjerë që sot masakrohen, përdhunohen, asgjësohen e dëbohen nga vatrat e tyre. Kështu luteshin edhe boshnjakët, kur mbi 200 mijë prej tyre u zhdukën pa nam e nishan. Por Amerika, mes gjithë klithmave e lutjeve të kësaj bote "ferr", zgjodhi Kosovën e kosovarët.

Në 8 vjet mëvetësi Kosova e transformuar rrënjësisht

17. 02. 2016 nga Vëzhguesi

Flamujte

Asnjë vend tjetër në botë nuk ka përjetuar një transformim të tillë mbresëlënës në vetëm 8 vjet pavarësi. Asnjë, dhe 8 vjet s'janë shumë, janë dy mandate elektorale, që mund të rezultonin edhe fiasko në këtë kohë recessioni, siç ndodhi me shumë në Europë e rajon (kujtoni Greqinë ç'hoqi këto 8 vite). Mirëpo Kosova, shqiponjë e vogël e sapo dalë nga veza, i provoi botës të kundërtën. Kosovarët e lirë bënë çudinë.

Rama priti Kerry-in me të njëjtën indiferencë siç e presin serbët e rusët

16. 02. 2016 nga Vëzhguesi

Kerry-Nishani

Rama ironizoi paraqitjen e Presidentit Nishani në aeroport, për të pritur John Kerry-in, paraqitje që, me ç'duket, "sabotoi" një skenar të pa-lajmëruar për ta injoruar (bërë të parëndësishme) vizitën e Sekretarit Amerikan të Shtetit në Shqipëri ("çuditërisht" as homologu Ditmir Bushati nuk ishte në aeroport).

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar