Skip to content

Analiza

Sot Shqipërisë i nevojitet një demokraci e fortë VS. lider i fortë

16. 04. 2009 nga Kritika

Shah

Pas copëtimit territorial të Shqipërisë, në fillim të shekullit të kaluar, vendi u udhëhoq nga lider të plotëfuqishëm me autoritet të perjetshëm. Megjithëse deri më sot nuk është zbardhur ndonjë evidencë zyrtare që të provoj interferencën e huaj në këtë mënyrë veprimi politik në Shqipëri, me siguri duhet të ketë patur ndonjë orientim ndërkombëtarë në lidhje me këtë aspekt.

Filozofia e Blerim Shalës kundër ribashkrimit kombëtar nuk qëndron

15. 04. 2009 nga Mona Agrigoroaiei

Harta

''Filozofia e mbrapshtë ''Kosovaro'' - Integracioniste e Blerim Shalës kundër ribashkrimit kombëtar nuk qëndron.
Një komb i ndarë dhe i pushtuar kurrë nuk mund të fuqizohet. Ai përherë do të mbetet i mjeruar dhe i skllavëruar.

Kosova dhe Kushtetuta prej letre

13. 04. 2009 nga Gjon Keka

Kosova

Kushtetuta e një shteti është gur themeltar dhe fundament i rëndësishëm mbi të cilën funksionon, lëviz dhe ecën mbarë shteti i një vendi në proceset e tij demokratike, prosperuese, progresive dhe bashkëkohore. Ky akt më i lartë juridik është pjesa më e rëndësishme e zhvillimeve tjera pozitive që mund të ndjek shteti i mbikqyrur i Kosovës, po ashtu ky akt i lartë mbanë gjallë sovranitetin, pushtetin dhe vetë qeverisjen e shtetit të mbykqyrur të Kosovës e cila e zbatonë atë e jo e lë në arkivën e historisë së shkuar dhe merret me ligje sipas qejfeve dhe të emocioneve të momenti.

Gjykata e Lartë ''djeg'' Bashën

12. 04. 2009 nga Vëzhguesi

drejtesia.jpg

Trupi gjykues që gjykoi çështjen Basha në Gjykatën e Lartë, dhe që vendosi në unanimitet kundër procedimit të tij penal, me siguri ka vepruar i udhëzuar nga "lart". Kjo sepse, të paktën 3 nga 5 anëtarët e kolegjit penal në fjalë, janë të linjës jo Berisha, e megjithatë ata vendosën në "favor" të Berishës. Kjo do të thotë, se "favori" i dhënë ka qenë i rremë, jo real. Pse, shtrohet pyetja?

Tre musketierët

11. 04. 2009 nga Hamdi Nuhiju

maqdoni.jpg

Në historinë e Francës, musketierët ishin garda e mbretit. Ata kishin për detyrë që të mbrojnë mbretin e Francës prej sulmeve të jashtme dhe të brendshme në atë kohë kur fjalën kryesore e kishin klerikët krishter. Kinematografia botërore ka ngritur famën e kësaj garde përmes transmetimit të filmit të tre musketierëve ku tregohet një pjesë e historisë së Francës. Lojal ndaj mbretit, por në jetën e tyre ishin të lejuara prostitutet, alkooli, vjedhja dhe shumë vese të cilat mendja e kthjellët asnjëherë nuk mund t`i pranojë. Regjisorët e kësaj historie, këta musketier na paraqesin si heronj.

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar