Skip to content

Analiza

Gjykata e Lartë ''djeg'' Bashën

12. 04. 2009 nga Vëzhguesi

drejtesia.jpg

Trupi gjykues që gjykoi çështjen Basha në Gjykatën e Lartë, dhe që vendosi në unanimitet kundër procedimit të tij penal, me siguri ka vepruar i udhëzuar nga "lart". Kjo sepse, të paktën 3 nga 5 anëtarët e kolegjit penal në fjalë, janë të linjës jo Berisha, e megjithatë ata vendosën në "favor" të Berishës. Kjo do të thotë, se "favori" i dhënë ka qenë i rremë, jo real. Pse, shtrohet pyetja?

Tre musketierët

11. 04. 2009 nga Hamdi Nuhiju

maqdoni.jpg

Në historinë e Francës, musketierët ishin garda e mbretit. Ata kishin për detyrë që të mbrojnë mbretin e Francës prej sulmeve të jashtme dhe të brendshme në atë kohë kur fjalën kryesore e kishin klerikët krishter. Kinematografia botërore ka ngritur famën e kësaj garde përmes transmetimit të filmit të tre musketierëve ku tregohet një pjesë e historisë së Francës. Lojal ndaj mbretit, por në jetën e tyre ishin të lejuara prostitutet, alkooli, vjedhja dhe shumë vese të cilat mendja e kthjellët asnjëherë nuk mund t`i pranojë. Regjisorët e kësaj historie, këta musketier na paraqesin si heronj.

Shans për partitë e ''vogla'' të djathta, në këto zgjedhje

10. 04. 2009 nga Kritika

Zgjedhjet

Në zgjedhjet e qershorit mund të përsëritet e njëjta skemë elektorale nga e cila përfitoi LSI në zgjedhjet e kaluara. LSI fitoi pëlqyeshëm në zgjedhjet e fundit parlamentare, sepse ishte një parti opozitare e qeverisë së atëhershme socialiste. Një pjesë e elektoratit të majtë, në zgjedhjet e shkuara, ishte i zhgenjyer dukshem nga qeveria Nano. Por megjithatë votuesit e këtij spektri politik nuk pranonin të votonin në favor të aleancës së djathtë të Berishës, për të rrëzuar qeverinë Nano.

Të zgjohesh nga një ëndërr e bukur për të jetuar ëndrrën

08. 04. 2009 nga Albert Vataj

Tirana

Sot, zgjohesh në agun e asaj Shqipërie kaherë e mot të përvujtun, lënguese, të nëpërkëmbur, hekakeqe e shpresëvrarë, ndryshe sot. Sot e mot, dita do të rrezellitë shqip, pa u përthyer në kurrnji syprinë bunkeri dhe paniku asimilimi nga armiqt që “na kishin në grykën e pushkës dhe ne i kishim në grykën e topit”. Iluzionet e vigjilencës, sintetizuar nga proverbi “uji fle, hasmi s’fle”, i përkasin të shkuarës. Imperializmi amerikan, socialimperializmi sovjetik, puçistët, këto zhargone të ideologjisë së izolimit, këto maska ndjellakeqe të murtajës komuniste, janë varri pa nekrologji.

NATO aktorë serioz i sigurisë ndërkombëtare

07. 04. 2009 nga Gjon Keka

Bruksel

Dymbëdhjet shtetet themeltare 60 vite më parë respektivisht më 4 Prill të vitit 1949 nënshkruan në Uashington Traktatin e krijimit të Aleancës Veri-Atlantike, ky dokument i rëndësishëm dhe kjo datë përmbledhë në vete një ngjarje të një rëndësie të veçantë për historinë e pas Luftës së Dytë Botërore dhe fillimit të Luftës së Ftohtë.

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar