Skip to content

Analiza

Lumturi e trishtë

06. 04. 2009 nga Artan Mullaj

Artan

Përvec që padyshim ishte një arritje e urtë dhe konstruktive, Samiti i Natos hodhi në opinionin botëror farën e nje iluzioni të ri për rolin e liderëve në planet. Të fuqishmit e epokës së krizës më të madhe, duket se nuk e kanë aurorën e lavdisë njëlloj të shkëlqyer si liderët paraardhës në histori. Furia e thjeshtësisë që duket se ka pushtuar së fundmi imazhin e tyre, mund të mos jetë pikërisht e tillë, brishtësi edhe dobësi, por është patjetër dicka e re, mes tyre,..

Autogoli Wolf - (Shërbimet e fshehta në prag fushate elektorale)

05. 04. 2009 nga Gjovalin Vata

Spiun

Filloi në media Fushata Elektorale me zhurmën e bujshme të sondazheve dhe djallëzisht tentohet, të zbehen ngjarjet shkatërruese e korruptive të Gërdecit, Jalës, Arsidit, Albtelekomit, vrasjet e dëshmitarëve, etj,. Këto janë për ata që qëndrojnë gjithë ditën para ekraneve dhe lexojnë gazetat. Për të tjerët fushata e ka drejtimin e saj kurorëzues tashmë
Në zgjidhjen e enigmës së rezultatit të zgjedhjeve ndihmon shumë formula “Autogoli Wolf” që do e shtjelloj më poshtë.
Shqipëria, duke qënë një vend i vogël, ka qënë historikisht një pre lakmish të vendeve fqinj.

Anti-NATO-t firmosin NATO-n

04. 04. 2009 nga Kritika

Shqiperia

Proçedura e firmosjes së traktatit të NATO-s nga Shqipëria shembëlleu më shumë me nënëshkrimin e një traktati "armëpushimi" nga liderat e këtij vendi, se sa anëtarësimi në organizatën në fjalë. Kjo sepse grupi shqiptarë që asistoi në Strasburg për të kryer ritualin përkatës, ka qene gjatë gjithë këtyre viteve promotori kryesor anti-NATO në Shqipëri. Berisha, Basha, Topalli (kjo e fundit ç'deshte në Strasburg, apo hajde të bëjmë pak "çef" me paratë e fukarenjëve) kane qenë eksponentë evidentë të izolimit të Shqipërisë dhe mbajtjes se saj larg NATO-s .

Rrethi vicioz dhe ingjeksionet e Samitit të Londrës

03. 04. 2009 nga Gjon Keka

londer_g20.jpg

Takimi i Liderëve Botëror në Samitin e Londrës ishte një përpjekje për të dal nga rrethi vicioz që kanë hyrë vendet e prekura nga kriza globale. Në këtë samit në mënyrë të kujdesshme patë zëra të arsyeshëm të cilët kishin për qëllim që kjo përpjekje të mos dal e kotë por të përpshpejtohet mënyra e daljes nga kjo gjendje e rënduar që ka kapur tërë globin, poashtu patë edhe zëra të dyshimt që tregonin një qasje skeptike dhe jo raliste për ta nxjerrë botën nga ky mjerim dhe depresion i madhë ekonomik.

''Të të marrin të keqen shoku...''

01. 04. 2009 nga Vëzhguesi

Berisha

Në një kongres apo konferencë partie të kohës së Enver Hoxhës, diku rreth viteve '80, kur Mehmet Shehu sapo kishte vrarë veten, dhe "grupi armiqësorë" i tij ishte arrestuar, Enver Hoxha deklaroi se, ky grup "armiqësor" kërkonte të eleminonte fizikisht "udhëheqësin e partisë e të shtetit". Ndërsa dikush nga salla iu përgjigj me zë të lartë: "Të të marrin të keqen shoku Enver"..., dhe Enveri i tha: "Hë më të lumtë...".

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar