Skip to content

Analiza

Ndjesia e mbrapshtësisë

22. 03. 2009 nga Artan Mullaj

Shumëkush ka provuar ndjesinë e mbrapshtësisë në Shqipëri. Ndjesinë këmbëngulëse se gjithcka shkon mbrapsht në këtë vend. Është një gjendje psikologjike (një reaksion shpirtëror si një instikt vetëmbrojtjeje), që nuk mund të shpjegohet pa marrë parasysh ambjentimin e kobshëm të njerëzve me ngjarjet e frikshme…..

Stimulimi i natalitetit në Maqedoni

22. 03. 2009 nga Hamdi Nuhiju

Nataliteti në Republikën e Maqedonisë duhet të stimulohet ashtu si duhet stimuluar në të gjithë Evropën Perëndimore dhe Lindore. Rrezikun e një fenomeni të këtillë e panë të gjithë eksperët vendas dhe të jashtëm. Shumë komuna në Maqedoni ngjajnë në shtëpi pleqësh ku fryma e të rinjve nuk gjendet fare. Hapi i qeverisë së Republikës së Maqedonisë për stimulimin e natalitetit është i mirëpritur nga të gjitha anët. Por, kjo qeveri e cila me mjaft mjeshtëri po mundohet që ta kthej Maqedoninë para vitit 2001, edhe kësaj here për dikë po bëhet nënë e për dikë njerkë.

Juela në Parti me dinjitet të ri

20. 03. 2009 nga Astrit Vorpsi

Të rinjtë në politikë. Kështu e kish titulluar emisionin Zoti Fevziu dhe kish rrjeshtuar në dy fronte përballë njeri tjetrit të rinjtë sipas përkatësive partiake. Nisi emisioni me pyetjen së pari zëdhënëses së Qeverisë.

Shqipëria antikomuniste e Berishës, njëlloj "shit", si Shqipëria komuniste e Hoxhës!

20. 03. 2009 nga Kritika

Sot Shqipëria është e ndarë ideologjikisht njëlloj si atëherë, në të privilegjuar vs. "kulak" dhe në armiq vs. mbështetës të regjimit. Për ironi të gjërave edhe terminologjia ka mbetur e njëjtë në këtë aspekt, komunistë e antikomunistë. Në kohën e Hoxhës titulli më i privilegjuar ishte komunist, ndërsa kundërshtarët e regjimit etiketoheshin si antikomunistë. Sot përsëri funksionon e njëjta praktikë, por në drejtim të kundërt: titulli më i privilegjuar është antikomunist, ndërsa kundërshtarët e regjimit etiketohen si komunistë.

Gërdeci vegël e lojërave politike

19. 03. 2009 nga Gjon Keka

Pikërisht në kohën e fushatave elektorale kritikohet moskryerja si duhet e disa punëve brenda procesit të zhvillimit të brendshëm të shtetit nga të gjitha anët e lëvizjes së tij ndërmjet progresit dhe regresit si dhe të sferave tjera. Pastaj merret në sy gjithmonë një difekt i ndodhur në procesin e qeverisjes nga partia politike që është në pushtet apo edhe disa pengesa që ka pasur ajo gjatë rrugës së ndërtimit dhe zhvillimit të shtetit.

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar