Skip to content

Analiza

Shtrati kombëtar që po i mungon shtetit të ri të Kosovës

28. 02. 2009 nga Gjon Keka

Pas një lindje të gjatë dhe pas një përpjekje të madhe për liri, barazi, paqe dhe shtet demokratik, tani Kosova po bëhet gjithnjë e më shumë një strehë e pasigurt politike. Kjo po ndodh si rezultat i mos-rrënjosjes së thellë të institucioneve shtetërore, moskrijimit të sigurt të shoqërisë kosovare, që e ardhmja e tyre është e qartë dhe e palëkundur, mosshtrirja e sovranitetit dhe e ligjit në tërë territorin e Kosovës, zhvillimi ekonomik po shkon në ecjen e breshkës, siguria është bërë për qytetarët çështje kryesore e shumë e shumë probleme të tjera.

Terror Shtetëror

28. 02. 2009 nga Artan Mullaj

Sfidat e botës sot, më shumë se të tilla, në fakt janë dilemma apo paqartësi për pasojat e ardhshme të aventurave që të mëdhënjtë dhe të fuqishmit e njerëzimit shkaktojnë me vendime shpesh të dyshimta. Në skenën botërore të ndodhive, këtyre dilemave të politikes së ditës u shtohet edhe nje dozë terrori shkencor, që nderet me shpejtësi në planet, për rreziqet dhe fatalitetet e kohës sonë, duke e bërë edhe më të brishtë jetën njerëzore në tërësi. Madje, më shumë se politika, ngaqë është më e sinqertë se ajo, dhe më e besueshme, shkenca e botës është shndruar në një përbindësh psikologjik,

Të paktën Edi Rama nuk ka vajzë e dhëndër...

28. 02. 2009 nga Kritika

Që nga koha e tre motrave të Zogut, Myzejenit, Ruhijes e Maxhides, asnjë femër tjetër (pjestare e familjes së kryeministrit) nuk ka patur impakt kaq të madh në politikën shqiptare.

n/a

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar