Skip to content

Category: Shkrime nga VëzhguesiPërmbajtje e sindakuar

Maqedonia ''fuçi baruti'' mes Rusisë e BE-së

26. 04. 2016 nga Vëzhguesi

maqedonia.jpg

Ballkani e ka marrë nofkën "fuçi baruti" nga Maqedonia, më 1913. Atë vit do shpërthente Lufta e Dytë Ballkanike për shkak të Maqedonisë. Lufta e Parë Ballkanike (1912) u bë nga sllavët ballkanas (plus Greqinë) nën lidershipin e Rusisë për të dëbuar Perandorinë Osmane. Dhe e dëbuan shpejt. Europa u surprizua atëherë, gjë që e shtrëngoi të bënte me shpejtësi Konferencën e Ambasadorëve në Londër për kufijtë.

Asnjë protestë sot në Tiranë në ''Ditën e Tokës'' kundër krimit ekologjik te Liqeni

22. 04. 2016 nga Vëzhguesi

Betoni te Liqeni

Një protestë e tillë sot do tërhiqte menjëhere vëmendjen e botës dhe do hynte në rekordet e tyre, por shqipot si ngahera vijojnë të funksionojnë disi informalë në raport me botën (nuk e kuptojnë dhe nuk kuptohen nga ajo). Ndërsa kanë muaj që ndeshen me Erionin për masakrën ekologjike tek Liqeni, sot supozohej të bënin edhe më shumë zhurmë, sepse sot në "Ditën e Tokës" u firmos në New York (OKB) nga 170 vende (edhe Shqipëria) "Marrëveshjen e Parisit për Klimën", për mbrojtjen e Tokës, parqeve, pyjeve...

Mjaft u morët me qendrën e Tiranës, bëni rrugë e parkime

21. 04. 2016 nga Vëzhguesi

tirana.jpg

Tirana ka mbetur peng e së njëjtës infrastrukturë rrugore e parkimesh të kohës së Enverit, kur s'kishte asnjë makinë private. Kryetarët e bashkive të Tiranës nuk u moren (nuk merren) me modernizimin e kësaj infrastrukture therrëse primitive, por laj-thaj shpenzojnë fonde e energji në qendrën e Tiranës. Edhe ky katër-vjeçar i Erionit duket se aty do katandiset.

Ramën e trajtojnë në Washington si përfaqësues të 1 përqindëshit

14. 04. 2016 nga Vëzhguesi

1perqind.jpg

Megjithë retorikën e tij anti-Trump, "përkëdhelëse" për administratën e Presidentit Obama dhe Partinë Republikane në opozitë që zotëron Kongresin (Parlamentin), Departamenti i Shtetit përsëri e trajtoi Ramën si përfaqësues të botës së korrupsionit, si pjesë e të ashtuquajturit 1 përqindesh të popullsisë që zotëron 99% të të ardhurave kombëtare, 1 përqindësh që në Shqipëri përbëhet nga të korruptuarit e sektorit publik.

Reforma në Drejtësi vetem me konsensus (ose qeveri) PS-PD, jo LSI

25. 03. 2016 nga Vëzhguesi

Pragmatizem

Përndryshe do jetë fiktive, pa vlerë, pasi kur PD të vijë në pushtet do e hedhë poshtë. Nuk do rimë dhe 20 vjet të tjera të luajmë "macja me miun", pse Rama e Meta s'duan të heqin dorë nga status quo-ja e vjetër e përjashtimit. Reforma në Drejtësi është evenimenti më madhorë i demokracisë shqiptare, dhe kjo dihet pse, sepse më në fund do e bëj Shqipërinë me pushtet gjyqësor, pra do kompletoj përfundimisht tre pushtetet e demokracisë sonë mjerane.

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar