Skip to content

Category: Shkrime nga VëzhguesiPërmbajtje e sindakuar

Reforma në Drejtësi vetem me konsensus (ose qeveri) PS-PD, jo LSI

25. 03. 2016 nga Vëzhguesi

Pragmatizem

Përndryshe do jetë fiktive, pa vlerë, pasi kur PD të vijë në pushtet do e hedhë poshtë. Nuk do rimë dhe 20 vjet të tjera të luajmë "macja me miun", pse Rama e Meta s'duan të heqin dorë nga status quo-ja e vjetër e përjashtimit. Reforma në Drejtësi është evenimenti më madhorë i demokracisë shqiptare, dhe kjo dihet pse, sepse më në fund do e bëj Shqipërinë me pushtet gjyqësor, pra do kompletoj përfundimisht tre pushtetet e demokracisë sonë mjerane.

Terrorizmi i sektit Suni dhe vendet ''pro-perëndimore'' Suni - A e krijoi Perëndimi vetë ''kuçedrën''?

22. 03. 2016 nga Vëzhguesi

stop_time.jpg

Të gjitha aktetet terroriste që kryhen sot në Perëndim, por jo vetëm sot (të paktën nga 11 shtatori 2001 e këtej) kryhen nga myslimanë të sektit Suni. Ironia është se vendet Suni në Lindjen e Mesme janë aleate të Perëndimit, ndërsa vendet e sektit Shijat janë kundërshtare të Perëndimit. Megjithatë aktetet terroriste kundër Perëndimit kryhen çuditërisht nga ata që supozohej të ishin aleatë të Perendimit, Sunit, jo nga kundërshtarët e Perëndimit, Shijat.

Rama nuk është diktator, Rama është i paaftë

20. 03. 2016 nga Vëzhguesi

karroce.jpg

Meqenëse jemi një popull që gjërat i përjetojmë emocionalisht rëndë, ose i komentojmë me gjuhë të fortë emocionale, në dy variantet e gjendjes, ose tejet entuaziastë, ose ekstremisht të dëshpëruar, për të "qetësuar" këtë kategorinë e fundit, që tani pas kongresit të PS-se po e etiketon Ramën fashist e diktator, kam përshtypjen se nuk është ashtu. Rama është një i paaftë, jo diktator.

Blushi i zgjuar e jo karizmatik vs. Rama karizmatik e i ''fjetur''

11. 03. 2016 nga Vëzhguesi

Boks PS

Është i njëjti ekuacion i stër-lashtë i politikës shqiptare. Ndoshta Rama do e kishte më të lehtë të bashkëpunonte me Blushin, qoftë dhe të bënte ndonjë lëvizje në qeveri për të, por zgjodhi rrugën e konfrontimit. Me ç'duket Rama beson se karizma e tij do triumfoj eventualisht, por pyetja është: çfarë ai do humb?

Erion, ndërto parqe të reja në Tiranë, jo të shkatërrosh të vetmin

09. 03. 2016 nga Vëzhguesi

park.jpg

Para shtëpisë sime (përtej Atlantikut ku jetoj) është një park i madh, me 10 fusha futbolli njëra pas tjetrës. Dy-tre kilometra më tutje është një tjetër park gjigand, me fusha sporti, shtigje vrapimi, vende pushimi, grilla për pjekje etc. Çdo bllok (10 mije banore) ka parkun e vet në qytetin tim që është 3 here sa popullsia e Shqipërisë.

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar