Skip to content

Category: Shkrime nga Ismet HajrullahuPërmbajtje e sindakuar

Ballkani në vorbullen e kusuritjeve të mëdha!

21. 11. 2016 nga Ismet Hajrullahu

Ismet Hajrullahu

Dalja e Britanisë nga BE-ja apo mbase edhe ndonjë dalje tjetër nga ky Union në të ardhmen, do të çonte projektin e BE-së drejt shpërbërjes. Prishja e BE-së, do të ishte një humbje e madhe, po jo edhe aq për shqiptarët në Ballkan për vete faktin se nuk mund të kemi pasoja të mëdha pasi nuk jemi pjesë e saj. Por, çfarë do të ndodhte dhe si do mbroheshin Shqipëria e Kosova nëse një gjë e tillë ndodh me NATO-n ,siç dha disa sinjale vetë presidenti i sapozgjedhur amerikan Trump?

Përse hesht EULEX-i

13. 07. 2010 nga Ismet Hajrullahu

Kosove

Serbia sërish me skenarë, por të cilat tani nuk duken më të sofistikuara si më parë. Duke ndihmuar direkt anarkinë veri, me nxitjen e incidenteve të dhunshme, atentate ndaj serbëve që bashkëpunojnë me institucionet e Kosovës etj.,

Perse BE-ja duhet t’i liberalizojë vizat

28. 12. 2009 nga Ismet Hajrullahu

Harta europiane

Pyetja më e arsyeshme që mund ta bëjë sot çdo qytetar në prag të ndërrimit të mot moteve, është: Përse sot BE-ja nuk i ka liberalizuar vizat për shtetasit e Republikës së Kosovës? Ky qëndrim i diskutueshëm i institucioneve të BE-se për Kosovën ka ngjallur debat jo vetëm tek analistët dhe te qytetarët e Kosovës, por edhe te shumë personalitete botërore të fushave të ndryshme. Në mes tjerash edhe ish-presidenti Ahtisari, administratori i Bosnjës dhe i Hercegovinës, z. Kristian Shvarc dhe ish-kryeadministratori i Kosovës z. Jessen Petersen.

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar