Skip to content

Category: Shkrime nga Frank ShkreliPërmbajtje e sindakuar

''Shteti Islamik duhet të asgjësohet''

24. 11. 2015 nga Frank Shkreli

Frank_Shkreli.jpg

Kështu u shpreh Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barak Obama gjatë një konference që zhvilloi të martën me shtypin së bashku me presidentin francez Francois Hollande, pas takimit dhe bisedimeve të tyre kokë më kokë, në Shëpinë e Bardhë.

Liria e shtypit: Kjo ferrë në sy të politikanëve shqiptarë

12. 11. 2015 nga Frank Shkreli

frank_shkrel.jpg

Duke lexuar gazetën Illyria të komunitetit shqiptaro-amerikan në New York të martën, lexova një shkrim nga korrespondenti i saj në Tiranë në lidhje me një konferencë të përbashkët me shtypin që Kryeministrit shqiptar Edi Rama zhvilloi me përfaqsuesen e Bashkimit Europian në Shqipëri, Romana Vllahutin, e cila i dorëzoi udhëheqsit shqiptar,  Raportin e Përparimit (“Progress-Report”) të Komisionit Europian për vitin 2015.

Dëshpërim dhe vetëm dëshëprim!

15. 10. 2015 nga Frank Shkreli

frank_shkrel.jpg

Për shqiptarët në mërgim, por dhe për të gjithë shqiptarët kudo, gjëndja e mjerueshme e shqiptarëve gjatë historisë fatkeqe, sidomos të gjysëm shekullit të kaluar nën komunizmin ndërkombëtar -- për të mos shkuar më larg në histori -- na i kishte zhdukur shpresat se fati i pamëshirshëm i kombit shqiptar do të shihte ditë më të mira dhe më të gëzueshme.

Roli i Diasporës në politikën e jashtëme Amerikane

13. 10. 2015 nga Frank Shkreli

Frank Shkreli

Të premtën që kaloi, në Departmentin Amerikan të Shtetit (DASH) në Washington u mbajt konferenca një-ditore mbi rolin e diasporës në politikën e jashtëme dhe në diplomaci, tubim që shënoi njëkohësisht edhe fillimin e aktiviteteve kushtuar Javës së Diasporës Botërore dhe ndikimit të diapsorës në zhvillimet botërore.

Liria e shtypit në Europë është në rrezik!

01. 10. 2015 nga Frank Shkreli

Frank_Shkreli.jpg

Ky është konstatimi i njërës prej organizatave më të mëdha botërore, misioni i së cilës është mbrojtja e fjalës së lirë dhe mbështetja për gazetarët anë e mbanë botës. Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve (KMG) (Committee to Protect Journalists) është një organizatë me qëndër në New York, e pavarur, dhe jo fitimprurëse që punon dhe vepron në mbrojtje të lirisë së shtypit kudo në botë.

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar