Skip to content

Category: Shkrime nga KritikaPërmbajtje e sindakuar

Mbyllja edhe e derës së Prokurorisë për qytetarët do hapë derën e vetëgjyqësisë ndaj qeveritarëve

02. 12. 2012 nga Kritika

shenjester

Prokuroria është i vetmi institucion drejtesie akoma i pavarur nga qeveria, dhe e vetmja shpresë e qytetarëve për të arritur qeveritarët në rrugë ligjore. Pavarësisht se institucionit në fjalë i është amortizuar shumë forca nga regjimi i Berishës, përsëri ajo përbën të vetmen derë të mbetur akoma hapur për qytetarët shqiptarë brenda sistemit tonë të drejtësisë.

Të gjitha rrugët të çojnë në Vlorë

27. 11. 2012 nga Kritika

Vlora

Po e përshkruaj këtë që po ndodh këto ditë në 100 vjetorin e Pavarësisë sonë, me thënien e famshme romake "Të gjitha rrugët të çojnë në Romë". Mijra njerëz, mijra mendje, mijra shpirtëra sot udhëtojnë për në Vlorë, në këmbë, mbi kuaj, makina, autobuzë, avionë, tragete..., por dhe on-line virtualisht.

Ahmed Zogu rezulton njeriu i serbëve që më 1916

25. 11. 2012 nga Kritika

Versaj

Sipas Dusan T. Batakovic* tek "The Kosovo Chronicles - Kronikat e Kosovës", Ahmed Zogu ka shkuar më 1916 në Nish dhe i është lutur Pashiçit ta bënte atë njeriun e tyre në vend të Essad Pashës. Zogu i ka kërkuar Pashiçit ta zgjidhte atë në vend të Essadit, megjithese ata ishin nip e dajë mes tyre (jane zënë brenda familjes kush të ishte këlyshi i parë i serbëve).

Fan Noli e bleu me pare ($$$) Sovranitetin e sotëm të Shqipërisë

21. 11. 2012 nga Kritika

Noli / Wilson

Shqiptarët e Amerikës atëherë, nën udhëheqjen e pashembullt të Nolit, grumbulluan fonde marramendase gjatë fushatës presidenciale të 1917 për rizgjedhjen e Presidentit Wilson. Noli me zgjuarsi loboi në favor të Wilson, jo kandidatit tjetër presidencial, (bëri fushatë të gjerë në të gjithë Amerikën ndër shqiptarë), dhe për shkak të vlerës monetare që grumbulloi ai pati mundësi të komunikonte direkt me Wilson dhe t'i parashtronte në detaje çështjen shqiptare.

Mbështetësit e Berishës si të Essad Toptanit, grisin flamurin kombëtarë

12. 11. 2012 nga Kritika

Flamuri

Është evidente se serbët kanë ri-krijuar përsëri Essad Toptanin në Shqipëri. Ç'ironi e trishtë. Por do dështojnë siç dështuan me vetë Essadin. Bëhet fjalë për të njëjtën figurë përçarëse e ndarëse, me të njëjtët mbështetës fanatik e agresiv që për atdhe e flamur kanë Essadizmin. Sot ata grisën flamurin tonë kombëtarë në Shkodër. E rëndë por e vërtetë.

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar