Skip to content

Category: Shkrime nga KritikaPërmbajtje e sindakuar

Zbehja e rolit grek në rajon, ''përsëri'' Turqia (!?)

29. 04. 2009 nga Kritika

Shpat

Forcimi i pozicionit grek ne rajon filloi gati 100 vjet më parë, me mbarimin e Luftës së Parë e të Dytë Ballkanike (1912-1913). Luftrat Ballkanike u frymëzuan nga Rusia, e cila duke parë dobësimin e përgjithshëm të Perandorisë Osmane - për shkak të revoltës së brendshme të "turqve të rinj" -, si dhe përfshirjen e atëhershme të Turqisë në një konflikt me Italinë, për territoret Libiane, nxiti Greqinë, Serbinë, Malin e Zi dhe Bullgarinë, t'i shpallin luftë Perandorisë Osmane.

Rikthimi tek Franca, Donkishotizëm

25. 04. 2009 nga Kritika

Donkishot

Një vizitë befasuese e Berishës javën e kaluar në Francë, si dhe një marëveshje po e tillë befasuese biznesi - blerje helikopterësh nga shteti francez, - ndërsa gjate shtrëngimit të duarve me Presidentin Sarkozy, u perpoq fort të shembëllej me Benjaminin e tij.

Sot Shqipërisë i nevojitet një demokraci e fortë VS. lider i fortë

16. 04. 2009 nga Kritika

Shah

Pas copëtimit territorial të Shqipërisë, në fillim të shekullit të kaluar, vendi u udhëhoq nga lider të plotëfuqishëm me autoritet të perjetshëm. Megjithëse deri më sot nuk është zbardhur ndonjë evidencë zyrtare që të provoj interferencën e huaj në këtë mënyrë veprimi politik në Shqipëri, me siguri duhet të ketë patur ndonjë orientim ndërkombëtarë në lidhje me këtë aspekt.

Shans për partitë e ''vogla'' të djathta, në këto zgjedhje

10. 04. 2009 nga Kritika

Zgjedhjet

Në zgjedhjet e qershorit mund të përsëritet e njëjta skemë elektorale nga e cila përfitoi LSI në zgjedhjet e kaluara. LSI fitoi pëlqyeshëm në zgjedhjet e fundit parlamentare, sepse ishte një parti opozitare e qeverisë së atëhershme socialiste. Një pjesë e elektoratit të majtë, në zgjedhjet e shkuara, ishte i zhgenjyer dukshem nga qeveria Nano. Por megjithatë votuesit e këtij spektri politik nuk pranonin të votonin në favor të aleancës së djathtë të Berishës, për të rrëzuar qeverinë Nano.

Anti-NATO-t firmosin NATO-n

04. 04. 2009 nga Kritika

Shqiperia

Proçedura e firmosjes së traktatit të NATO-s nga Shqipëria shembëlleu më shumë me nënëshkrimin e një traktati "armëpushimi" nga liderat e këtij vendi, se sa anëtarësimi në organizatën në fjalë. Kjo sepse grupi shqiptarë që asistoi në Strasburg për të kryer ritualin përkatës, ka qene gjatë gjithë këtyre viteve promotori kryesor anti-NATO në Shqipëri. Berisha, Basha, Topalli (kjo e fundit ç'deshte në Strasburg, apo hajde të bëjmë pak "çef" me paratë e fukarenjëve) kane qenë eksponentë evidentë të izolimit të Shqipërisë dhe mbajtjes se saj larg NATO-s .

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar