Skip to content

Category: Shkrime nga KritikaPërmbajtje e sindakuar

Anti-NATO-t firmosin NATO-n

04. 04. 2009 nga Kritika

Shqiperia

Proçedura e firmosjes së traktatit të NATO-s nga Shqipëria shembëlleu më shumë me nënëshkrimin e një traktati "armëpushimi" nga liderat e këtij vendi, se sa anëtarësimi në organizatën në fjalë. Kjo sepse grupi shqiptarë që asistoi në Strasburg për të kryer ritualin përkatës, ka qene gjatë gjithë këtyre viteve promotori kryesor anti-NATO në Shqipëri. Berisha, Basha, Topalli (kjo e fundit ç'deshte në Strasburg, apo hajde të bëjmë pak "çef" me paratë e fukarenjëve) kane qenë eksponentë evidentë të izolimit të Shqipërisë dhe mbajtjes se saj larg NATO-s .

Jo vetëm një politikan, por edhe familjar naiv

26. 03. 2009 nga Kritika

E kam fjalën për Berishën. Eshtë me të vërtetë për tu habitur se si z. Berisha e ka ekspozuar pothuajse të gjithë familjen e tij në biznesin e dyshimtë qeveritar. Fillimisht dogji baxhanakun (dhe e dogji mirë) në gërmadhën e Gërdecit. Se ç'deshte baxhanaku i Berishës atje, një Zot e di, por nejse, le të vazhdojmë më tutje. Pastaj nxori në skenë dhëndrin, në një projekt të Bankës Botërore prej 36 milion dollarësh, për pastrimin e bregdetit të jugut.

Shqipëria antikomuniste e Berishës, njëlloj "shit", si Shqipëria komuniste e Hoxhës!

20. 03. 2009 nga Kritika

Sot Shqipëria është e ndarë ideologjikisht njëlloj si atëherë, në të privilegjuar vs. "kulak" dhe në armiq vs. mbështetës të regjimit. Për ironi të gjërave edhe terminologjia ka mbetur e njëjtë në këtë aspekt, komunistë e antikomunistë. Në kohën e Hoxhës titulli më i privilegjuar ishte komunist, ndërsa kundërshtarët e regjimit etiketoheshin si antikomunistë. Sot përsëri funksionon e njëjta praktikë, por në drejtim të kundërt: titulli më i privilegjuar është antikomunist, ndërsa kundërshtarët e regjimit etiketohen si komunistë.

Rasti Pango përcjell mesazhin e humbjes

06. 03. 2009 nga Kritika

Padyshim asnjë shqiptar me intelekt normal nuk ka besuar në Pangon politikan. Pango në politikën shqiptare përfaqesonte njeriun tipik, apo "njeriun e Frojdid", që udhehiqej nga instikti vs. ndergjegje. Dhe mbase për këtë arësye Berisha e mbante prane, si një qenie me instikt të zhvilluar e nuhatje të fortë biologjike, që do të paralajmeronte i pari ardhjen e rrezikut, ashtu si qeni për të zotin.

Të paktën Edi Rama nuk ka vajzë e dhëndër...

28. 02. 2009 nga Kritika

Që nga koha e tre motrave të Zogut, Myzejenit, Ruhijes e Maxhides, asnjë femër tjetër (pjestare e familjes së kryeministrit) nuk ka patur impakt kaq të madh në politikën shqiptare.

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar