Skip to content

Category: Shkrime nga KritikaPërmbajtje e sindakuar

Nishani e mori urimin e parë si President nga Daçiç (Serbia)! Pse tani viziton Kosovën?!

28. 08. 2012 nga Kritika

Loje

Apo pse Kosova është vendlindja e Kryeministrit serb Daçiç (ky i fundit ka lindur në Prizren). E imagjinoni dot këtë? Ivica Daçiç është një serb i Kosovës, i emëruar si Kryeministër i Serbisë thjesht e vetëm për të justifikuar pretendimet e tyre territoriale ndaj Kosovës. Në këto rrethana çfarë tjetër mund të jetë ai veçse një super-nacionalist i verbër serb, një antishqiptarë i stër-kalitur në breza.

Komunistët (Berisha) nuk munden me vota, por me ''xhinse''

22. 08. 2012 nga Kritika

Freedom

Titulli i mësipërm është simbolik. Idenë e kam marrë nga një dokumentar me subjekt Luftën e Ftohtë, ku tregohej se si më shumë kontribut në rrëzimin e komunizmit kishin dhënë pantallonat xhins, se gara e çfrenuar e armatimit. Duket si absurditet sot, por në atë kohe ishte e pamundur të kishe/vishje pantallona xhins të prodhimit perëndimorë (në Shqipëri nuk lejoheshin as lindore), fenomen që u shfrytezua nga Perëndimi për t'ja bërë "zili" lindjes komuniste...

Obama uron shtetin shqiptarë për Bajram! Berisha sulmon Ahmedinaxhadin për Bajram!

18. 08. 2012 nga Kritika

p_pytje.jpg

A është Shqipëria shtet islamik, që Presidenti Amerikan të uroj shtetin shqiptarë (e theksoj - shtetin shqiptarë) për Bajram,- festa më e rëndësishme zyrtare (e theksoj - zyrtare) e botës islame. A është telegrami i Obamës korrekt për shqiptarët, të cilët e mendojnë shtetin i tyre laik (kështu thotë Kushtetuta jonë)? Pyetja është: Pse telegram për Presidentin e Kryeministrin e Shqipërisë që janë institucionet zyrtare të shtetit tonë laik?! Çfarë nënkupton z. Obama me një urim të tillë?

Emërimi i shefit të SHISH është Grusht Shteti, anti-shqiptarë, e anti-NATO

11. 08. 2012 nga Kritika

Pas shpine

Emërimi i shefit të shërbimit sekret të një vendi është gjithmonë një element sensitiv, një çështje tepër delikate, dhe kur një emërim i tillë është i dyshimtë, mund të ndodhemi edhe para një Grusht Shteti (sidomos në botën lindore). - Grushti i Shtetit fillon zakonisht me okupimin e paligjshëm të institucionit të shërbimit sekret - ky është rregulli i "artë" i tij. Pikërisht për këtë arësye, NATO ka qenë e prerë me shtetin shqiptarë (sidomos me Sali Berishën), që shefi i SHISH duhej të ishte i pavarur, dhe pikë.

Khrushovi kishte të drejtë. Ne hamë sa mijtë e BE-s

04. 08. 2012 nga Kritika

Europe

E kam transformuar disi titullin. Në fakt Khrushovi iu referua Bashkimit Sovietik atëherë, kur Enver Hoxha i kërkoi ndihmë, grurë. Ai i pat thënë Hoxhës se "aq grurë sa do Shqipëria, hanë mijtë në depot e BS-s." Plotësisht korrekt. Me ç'kuptohet Khrushovi e njihte mirë Shqipërinë, dhe ndoshta ai ishte një mik i vendit tonë (ishte ukrahinas, jo rus, dhe ukrahinasit janë dashamirës, jo si disa kombësi të tjera sllave).

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar