Skip to content

Category: Shkrime nga KritikaPërmbajtje e sindakuar

2011 mos ardhsh kurrë; ti që vrave me plumba pse të gjuajtën me gurë! Mos-Gëzuar 2012!

31. 12. 2011 nga Kritika

thumb down

Nuk do uroj më Gëzuar Vitin e Ri. S'ka më sens të urohet Gëzuar përderisa në realitet ndodh e kundërta. Urova vjet, pikërisht si sonte 365 ditë më parë, e çfarë ndodhi? Akoma pa filluar 2011, gjak, vrasje, masakër, bizant. Pastaj grabitje të pushtetit e të votës... pastaj vjedhje parash e pronash, pastaj..., jam lodhur duke i përmendur e stërpërmendur.

Dalldis burri i shkinës, deklarohet kundër bashkimit me Kosovën

17. 12. 2011 nga Kritika

Albania

Shqipëria nuk ka probleme pakicash kombëtare jashtë kufijve të saj, siç thuhet rëndom. Jo aspak. Shqipëria ka gjysmën e territorit (çmenduri ta mendosh) jashtë kufirit të saj shtetërorë. Ka gjysmën e pasurisë së saj kombëtare jashtë kufirit shtetërorë. Ka gjysmën e krahut të punës jashte kufirit shteterorë. Shqiperia sot është 50% më e varfër sepse i mungon 50% e territorit dhe e popullsisë se saj.

PPE, dhe PD-ja ''myslimane'' e Berishës

06. 12. 2011 nga Kritika

Shpat

Të vetmet xhiro që Berishës i kanë mbetur të bëjë në pjesën perëndimore të kontinentit të vjetër janë vajtje/ardhjet në/nga mbledhjet e PPE-s (European People's Party). Për hirë të së vërtetës duhet thënë se që nga 21 janari tragjik asnjë qeveri Europiano-Perëndimore nuk e ka ftuar/mirëpritur Sali Berishën, vetëm kur ai shkon vetë në mbledhjet e PPE (Partitë Popullore Europiane).

Shqiptarët kanë vetëm një mbret, Gjergj Kastriotin. Të tjerët (dhe Berishën) i vuri Serbia

03. 12. 2011 nga Kritika

Gjergj Kastrioti

Pikë së pari, e gjithë kjo që po bën Sali Berisha me të ndjerin Leka Zogu, është thjesht tentativë për të spostuar vëmendjen nga kllapia e kriza e tij. Por sado të përpiqet të sajoj ceremoni (gjoja) shtetërore për Lekën, për të provokuar debat të kotë që njerëzit të harrojnë hallet e ditës, këtë herë nuk i shpëton dot rënies. Ky është dimri i tij i vetmisë së madhe (dhe i fundit) natyrisht në politikë.

28 Nëntori polli një gjysmagjel, 29 Nëntori komunizmin, si 15 e 16 tetori Saliun e Enverin

27. 11. 2011 nga Kritika

p_pytje.jpg

Kështu janë festat tona, gjithmonë të debatueshme. Ose tjetra, më 8 Nëntor u krijua Partia Komuniste e Enverit, më 8 dhjetor Partia Demokratike e Saliut. - Po bëhemi dhe ne si serbët që festojnë humbjet...
Ne festojmë pavarësinë, por harrojme se pas 28 Nëntorit 1912 Shqipëria u zyrtarizua një "gjysmagjel", ndërkombëtarisht një "gjysmagjel". Me territore të grisura e të rrjepura si mos më keq. Kjo është arësyeja pse Berisha feston vetëm 28 Nëntorin, e shikon si dhuratë për fisin e gruas.

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar